Taxi’s in het buitenland

Taxi’s in het buitenland: waar moet je op letten. Het kan voorkomen dat je een taxi nodig hebt tijdens je verblijf in een ander land. Wij vroegen onze websitebezoekers om hun ervaringen met ons te delen. Radar zet op basis van de reacties adviezen voor je op een rij.

Een aantal reizigers vinden de taxiprijzen in het buitenland goedkoper dan in Nederland. Een respondent woonde bijvoorbeeld 20 jaar op Tenerife en zij stelt dat Nederlandse taxiritten duurder zijn ten opzichte van de ritten op het Spaanse eiland.  Een andere respondent geeft aan dat je in Turkije ook minder hoeft te betalen voor een taxirit.

‘Betere taxiservice in het buitenland’

Een ander punt: sommige reizigers geven in een reactie op onze vraag aan de taxiservice in een ander land beter te vinden. Zo beoordelen een aantal reizigers taxichauffeurs in andere landen als vriendelijker en behulpzamer. Een andere reiziger vindt de taxiservice in Guatemala zowel telefonisch als op straat beter dan het reguliere taxivervoer in Nederland.

Tips voor het nemen van een taxi op vakantie

Helaas verlopen taxiritten in het buitenland niet altijd vlekkeloos. De uiteindelijke prijs die je moet betalen voor de taxirit vormt het grootste probleem volgens de respondenten. Zo vertelt een reiziger dat zij tijdens haar verblijf in Sydney problemen had met de taximeters. De teller viel tijdens de rit uit en bij aankomst vroeg de taxichauffeur een hogere prijs. Een andere reiziger nam een taxi in Turkije en bij aankomst wilde de chauffeur het dubbele bedrag hebben. Iemand anders maakte in Athene mee dat de taximeter plotseling sneller begon te lopen.

Een enkele reiziger merkte tijdens haar taxirit in Barcelona op dat de chauffeur rondjes bleef rijden waardoor de teller langer doortikte.

Let op deze tips als je op reis bent:

  • Laat de taximeter aanzetten.

Is er een meter in de taxi? Vraag dan aan de taxichauffeur om de taximeter aan te zetten. Zo voorkom je discussies over de prijs. Is er geen taximeter? Spreek dan een prijs af voordat je de taxi instapt.

  • Check of de taxichauffeur de weg kent.

Toeristen zijn makkelijk om de tuin de leiden. Taxichauffeurs kunnen omrijden en als je de weg in het land niet kent, kan het een dure rit worden. Zorg dat je weet hoelang de rit ongeveer duurt en welke route je moet nemen. Een offline navigatie-app of een plattegrond kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

  • Betaal gepast.

Volgens reiswebsite 7Travel kan het voorkomen dat een taxichauffeur bij de betaling je munten of briefjes snel omwisselt voor kleiner bedrag. Vervolgens beweert hij dat jij dit bedrag aan hem hebt gegeven. Vooral buiten Europa kan dit tot problemen leiden als je de munteenheid van het land niet goed kent. Betaal daarom met klein geld zodat je geen of zo min mogelijk wisselgeld hoeft terug te krijgen.

  • Vraag naar betrouwbare taxibedrijven.

Is een reisleider van jouw reisbureau aanwezig? Vraag dan welke taxi’s betrouwbaar zijn en wat de gemiddelde prijzen zijn. Zij hebben meer kennis over de specifieke plaats waar jij je bevindt.

  • Laat je eigendommen niet onbeheerd achter in de taxi.

Zorg dat je jouw eigendommen bij de hand hebt als je uitstapt. Heb je bagage in de kofferbak? Stap dan samen met de taxichauffeur uit zodat hij niet kan wegrijden met jouw eigendommen.

Bron: ANWB / 7Travel / Zoover